Hvad er ungdomstræning?

Ungdomstræning i Silkeborg OK

Aldersgrupper
Ungdomstræningen er i sommerhalvåret primært for børn og unge i alderen 12-20 år.
I vinterhalvåret er ungdomstræningen for de 8-20 årige, da der ikke er specifik børnetræning i vinterhalvåret.

Hvor, hvornår og hvad
Ungdomstræningen foregår tirsdage fra kl. 17.45 til kl. ca. 19.00. Træningen foregår i forskellige skove omkring Silkeborg. Vi mødes på en parkeringsplads i nærheden af ugens skov, og herfra går eller løber vi sammen til start- og målområdet i skoven. Træningen består af instruktion i dagens baner og herefter mulighed for at løbe en eller flere baner i forskellige sværhedsgrader. Der vil altid være både lette, mellemsvære og svære baner. Og der er altid mulighed for at få individuel vejledning ved start/mål. Det er også muligt en gang imellem at få en træner med rundt på banen for at lære mere om terrænnet, kortet og kompasset.

Medbring
Tag løbesko og tøj på, som man kan bevæge sig i, og som passer til aktivitetsniveauet. Orienteringsløb er sjovest, når man hverken har det for koldt eller for varmt. Og medbring evt. skiftetøj, en drikkedunk og en snack. Børn, der ikke kan løbe en let bane alene, skal som udgangspunkt også medbringe en voksen til træningen. Om vinteren er skoven meget mørk, og det er derfor nødvendig, at medbringe en god pandelampe.

Kom og prøv
Vil du gerne prøve orienteringsløb, så er det bedst at starte i sommerhalvåret, hvor det er lyst under hele træningen – det vil sige fra midten af marts til efterårsferien. Du er velkommen til at træne med 3-4 gange, inden du beslutter, om orienteringsløb er noget for dig. Du kan se de kommende træninger og mødesteder i “tirsdags-træningsplanen” under “hurtig menu” her på hjemmesiden. Du kan bare møde op og finde en træner i en rød jakke.